jul 20, 2014 - Kantareller, Recept, Torkasvampnytt    Kommentarer inaktiverade för Svampsäsongen 2014 är igång!

Svampsäsongen 2014 är igång!

Kantareller att plocka! I onsdags plockade jag och min dotter säsongens första omgång kantareller. Det blev ingen användning av svamptorken från Stöckli denna gång utan istället blev det goda, smörstekta kantareller som tillbehör till middagen. Mums.

Ett lite god smörgås gör du genom att:

1) ta en skiva gott bröd (gärna ett inte alltför grovt bröd),

2) skiva en en bit god ost, förslagsvis gruyère,

3) smörstek kantareller genom att först fräsa kantarellerna i en torr stekpanna så att vattnet försvinner och ingen fukt finns i stekpannan tillsätter du lite smör och bryner samt smaksätter med salt,

4) toppa smörgåsen med den smörstekta svampen så att osten smälter något.

Avnjut smörgåsen, kanske med ett litet glas rödvin, en god kall öl eller en härlig kopp te till.

  • //Lars Hedegård

 

Comments are closed.