Svampsås. Kräver tålamod, svag värme och förmåga att laga mat på känn.

1. Ta fram en stor järngryta.

2. Lägg  den torkade svampen i blöt i några mintuer så att den sväller.

3. Fräs den blötlagda svampen grytan tills vattnet nästan torkar upp.

4. Lägg i 50 gram smör som svampen får fräsa i.

5. Krydda med lite salt, vitpeppar och eventuellt örtkryddor.

6. Pudra med 4 msk vetemjöl. Vispa runt bland svampen.

7. Vispa i 5-7 dl mjölk allteftersom.

8. Låt såsen puttra på svag värme.

9.  Låt såsen tjockna och späd med mera mjölk. Svampsåsen ska puttra på svag värme och svampen ska långsamt kokas i såsen. Då blir sås och svamp mjuk och smakrik.

10. Har du tillgång till sky från en god stek eller kokta grönsaker så förstärker du smaken på såsen med skyn. Häll på ca 1 dl sky.

11. Middagen kommer att blir mycket uppskattad med en sådan god svampsås. Tid Tålamod och Trattkantareller är det som krävs.Passar till det mesta.