Sep 13, 2012 - Uncategorized    2 Comments

En gång svamptork alltid svamptork

Har man väl provat att torka sina svampar i en svamptork så vänder man aldrig tillbaka till blött tidningspapper, trådar, kartonge med myggnät eller en ugn som står på hela natten. Man slipper att svamparna får kastas för att de blir svarta. (Självklart mörknar svamparna under processen). Dessutom sprider svamptorken en behaglig doft runt om. Jag är en nyfrälst svamptorksanvändare! Ta en kik på denna film så får du se hur det går till:

Så här ser trattkantarellerna ut när de är färdiga:

2 Comments

  • Hej, hittade din sida precis nu när jag varit i skogen och plockat en massa trattisar. Det finns hur mycket som helst, tycks det. I princip bara att böja sig ner och plocka när man hittat rätt ställe.
    Jag köpte en Stöckli som din för några månader sedan. Hittills har jag bara torkat äpplen, men just nu går den fylld av fyra ”ollor” med trattkantareller.
    Ska snart torka det jag har kvar av kryddor i växthuset.

    Det är riktigt roligt och med tiden kanske investeringen betalar sig på något sätt. Men det handlar egentligen inte om pengar, utan om livskvalitet.

    Mvh
    Arne i Norrköping

    • Tack! Visst är det livskvalitet att vara i skogen. Så alla anledningar att ta sig ut är bra anledningar.